Musik bygger bro for Vestnordens yngste

Onsdag, 1 December 2010 13:59

eventyrfrd_crop1

De allermindste skoleelever i Nuuk fik en kulturel islandsk indsprøjtning, da Dou Stemma i sidste uge turnerede Nuuks folkeskoler i et samarbejde med NAPA – Nordens Institut i Grønland.

Tekst og foto: Katja Nyborg, Nordens institut på Grönland

”Børnene her tog rigtigt godt imod vores show. Børn er børn uanset, hvor man kommer og deres reaktion er meget lig hinanden uanset om det er i Island, på Færøerne eller her i Grønland”, siger Steef van Oosterhout som udgør den mandlige del af Islandske Duo Stemma.

Duoen, som består af kammermusikerne Herdís Anna Jónsdottir og Steef van Oosterhout, der til hverdag spiller i det nationale islandske symfoniorkester, gav deres unge publikum en noget utraditionel musikalsk forestilling. De krydrede blandt andet det musikalske show med islandske fortællinger, rytmer slået an på træsko og toner fra sandpapir.

”Børnene var rigtigt glade, og forstod meget selvom vores show er på islandsk. Det beviser bare at musikken er et internationalt sprog, og at når man optræder med ærlighed, så går det rent ind. Vi fik både smil, så glimt i flere øjne og vi fik endda knus af nogle børn efter showet”, siger Herdís med et oprigtigt kærligt smil.

I Sydgrønland var der også kulturel succes. Færøske Eventyrfærd turnerede i Narsaq, Nanortalik, Qaqortoq og Narssarsuaq, hvor mellem 600-800 børn fik glæde af det vanvittige musik- og fortælleshow.

”Det har været helt fantastisk og børnene har været så glade, lyder det fra Kunstnerne Dánjal á Neystabø og Búi Dam”, som udgør færøske Eventyrfærd, der også havde to forestillinger på skoler i Nuuk.

Vestnordisk udvekslingsprojekt er et samarbejde mellem Nordens Hus på Færøerne, Nordens Hus i Reykjavik og NAPA – Nordens Institutu i Grønland som går ud på at få færøsk, islandsk og grønlandsk kultur ud til børn i skolerne i Grønland, i Island og på Færøerne. Fra Grønland besøger multikunstneren Miki Jakobsen Island og Færøernes mindste skoleklasser.


Skriv en kommentar