Nordisk landskapsarkitektur: MANMADE ENVIRONMENT

Tisdag, 31 Maj 2011 11:09

Stabelbaddsparken_foto_Berne_Lundqvist
Stabelbaddsparken, Malmø 2005 Architekt på skaterbanen: Placed to Ride og Stefan Hauser Foto: Berne Lundqvist

Augustenborg_EcoCityMotorvejslandskab_kloverbladSiglufjordur_foto_landslagSEB_Park_SLA

Gjennom vandreutstillingen MANMADE ENVIRONMENT kan nordboere stifte nærmere bekjentskap med landskapsarkitektur i de ulike nordiske landene.

Tekst: Ida S. Wullum

-Dessverre så er det ofte slik at de fleste forbinder landskapsarkitektur med hagearkitektur. Vi vil vise at landskapsarkitekter bidrar til en bærekraftig utvikling både i og utenfor større byer, sier Tine Vindfeld fra Dansk Arkitektur Center (DAC)

Utstillingen består av 26 ulike prosjekter knyttet til ulik tematikk slik at publikum kan se hvordan man har løst utfordringene i de forskjellige nordiske landene. I MANMADE ENVIRONMENT får publikum se hvordan nordiske landskapsarkitekter benytter seg av alternative og tverrfaglige løsninger der naturressurser møter ny teknologi.

-Det var interessant å se nærmere på landskapsarkitektur i Norden, da det skiller seg litt fra andre land og hvordan man tradisjonelt arbeider. Nordiske landskapsarkitekter jobber mer tverrfaglig og blander naturelementer med nye tekniske løsninger. Det er interessant å se hvordan utviklingen skjer på tvers av Norden, påpeker Vindfeld.

MANMADE ENVIRONMENT er utviklet og produsert i et samarbeid mellom DAC og Norsk Form etter initiativ fra DAC. Fem nasjonale kurateringsgrupper som har bestått av landskapsarkitekter, forskere og kuratorer har valgt ut de 26 prosjektene som er med i utstillingen.

MANMADE ENVIRONMENT skal vises i alle de nordiske landene. Til nå har utstillingen vært i Oslo og København. Neste stopp er Helsingfors før den går videre til Reykjavik.

Utstillingen har fått veldig positiv tilbakemelding og vant sølv i Visuelt sin grafisk design konkurranse for sin utstillingsdesign.

Les mer om MANMADE ENVIRONMENT

MANMADE ENVIRONMENT har fått støtte fra Kultur- og kunstprogrammet

Skriv en kommentar