Forurensning av Østersjøen anmeldt til politiet

Marjukka Korhonen og Raimo Uunilas media kunstverk I wanted to go swimming (Jeg ville bade) håndterer forurensing av Østersjøen som en kollektiv forbrytelse. Kunstnerne fikk Mobilitetsstøtte for å forberede arbeidet for Luleå Biennalen 2011. De fire kunstnerne fikk individuell mobilitetsstøtte til forberedende turer til Luleå. Fra 2012 av vil det være mulig å søke mobilitetsstøtte for små grupper.

Forureningen af Østersøen anmeldt til politiet

Tisdag, 20 December 2011 07:32

arvontaFW-stor
Foto: Prosjekt I wanted to go swimming

_MG_5529FW_MG_5579FWIMG_4212FWIMG_4221FW

I Marjukka Korhonen og Raimo Uunilas mediakunstværk I wanted to go swimming ses forureningen af Østersøen som en kollektiv forbrydelse. Kunstnerne har fået mobilitetsstøtte til at forberede værket for Luleå Biennalen 2011.

I 2010 deltog Marjukka Korhonen, Raimo Uunila, Sini Haapalinna og Anu Osva, de fire finske kunstnere bag værkerne I wanted to go swimming og Water Flea Circus, i udstillingen "Getting Warmer – Climate Change in Art" på Joensuu Art Museum.

De fire kunstnere har i lang tid kendt hinanden gennem det finske Bioart Society.

Mens udstillingen stod på fik de idéen til også at udstille værkerne sammen i fremtiden.

Invitationen til Luleå Biennale 2011 blev anledning til at vise værkerne I wanted to go swimming og Water Flea Circus sammen i WaterscapesProjectRoom i Luleå. Begge værker beskæftiger sig med forurening af vores have og ferskvand - og især - det mest forurenede hav i hele verden, Østersøen.

«Kilen Art Group arbejder meget internationalt. Der var kunstnere fra 14 forskellige lande med på biennalen, hvilket var meget vigtigt for os. Vi var meget tilfredse med hvordan Kilen Art Group arrangerede alt i Luleå», siger Marjukka Korhonen.

I I wanted to go swimming anmelder Marjukka Korhonen forureningen af Østersøen som en forbrydelse hos finsk politi. Op til udstillingen i Sverige blev forbrydelsen også anmeldt til det svenske politi. Indgivelsen af anmeldelsen er optaget og dokumentationen af drøftelser med politiet udgør kernen i værket. Kunstnerne er allerede i gang med en videre bearbejdning af materialet i form af en dokumentarfilm, der vil blive produceret i løbet af det kommende år.

Værket blev vist sammen med Water Flea Circus, en multi-disciplinær live-installation og performance rettet mod både børn og voksne. I forbindelse med biennalen, holdt kunstnerne flere workshops for skoler, hvor eleverne fik mulighed for at besøge vandloppens undersøiske verden. Water Flea Circus synliggør små, individuelle handlingers effekt på miljøet og på biosfæren.

Du kan deltage i udformningen af værket I wanted to go swimming ved at erklære dig skyldig i den kollektive forbrydelse, forurening af Østersøen her. Alle der melder sig skyldige, deltager i en konkurrence, hvor du som førstepris kan vinde en kajak til sommeren 2012.

De fire kunstnere modtog alle individuel mobilitetsstøtte til at deltage i Luleå biennalen. Fra 2012 vil det være muligt for små grupper at søge om mobilitetsstøtte samlet.

Skriv en kommentar